Μέλι Ερείκης: Ένα ιδιαίτερο μέλι, Εξαιρετικόν Αγνό Μέλι Κρήτης,

Μέλι ερείκης: Ένα ιδιαίτερο μέλι

Η ερείκη γίνεται ένας μικρός θάμνος και φυτρώνει κυρίως κοντά σε παραθαλάσσιες περιοχές έχοντας την ικανότητα να καλύψει πλαγιές ολόκληρες. Ανθίζει το φθινόπωρο και την άνοιξη.

Το ερεικόμελο του φθινοπώρου έχει χαρακτηριστικό κοκκινωπό – χάλκινο χρώμα και πλούσια καραμελένια γεύση η οποία αφήνει μία υπόπικρη νότα.

Το μέλι ερείκης έχει ιδιαίτερα υψηλή θρεπτική αξία και είναι πλούσιο σε μέταλλα, πρωτεΐνες, αμινοξέα, ένζυμα και βιταμίνες. Από τα μέταλλα σε μεγάλη συγκέντρωση θα βρούμε το κάλιο, το ασβέστιο και το μαγνήσιο. Είναι επίσης πλούσιο σε πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικά, κυρίως φαινόλες, οι οποίες έχουν προστατευτική δράση απέναντι στις ελεύθερες ρίζες, κάτι που βελτιώνει την υγεία μας και προλαμβάνει τη γήρανση του οργανισμού μας.

Φυσική Θεραπεία και Ομορφιά

Εκτός από τη διατροφική του αξία, το μέλι ερείκης χρησιμοποιείται και για φυσική θεραπεία και ομορφιά. Οι αντιβακτηριακές του ιδιότητες τον καθιστούν έναν φυσικό τρόπο για τη διατήρηση της υγείας του δέρματος, ενώ οι αντιφλεγμονώδεις του ιδιότητες μπορούν να βοηθήσουν σε προβλήματα όπως η ερυθρότητα και ο κνησμός.

Βιώσιμη Παραγωγή και Χρήση

Η συλλογή του μελιού ερείκης γίνεται με απόλυτο σεβασμό στη φύση και το περιβάλλον. Οι μέλισσες συλλέγουν το νέκταρ από τα άνθη των ερείκης χωρίς να προκαλούν βλάβη στο φυτό. Η αειφόρος παραγωγή μελιού ερείκης διασφαλίζει ότι οι φυσικοί οικοσυστήματα δεν υποφέρουν από τη διαδικασία συλλογής.

Συμπερασματικά

Το μέλι ερείκης αντιπροσωπεύει μια συναρπαστική σύζευξη γεύσης, ομορφιάς και υγείας. Από τη γαστρονομία μέχρι τη φυσική θεραπεία, το μέλι ερείκης έχει εδραιώσει τη θέση του ως ένα πολυδιάστατο προϊόν που προσφέρει απολαυστικές και ευεργετικές εμπειρίες σε όσους το απολαμβάνουν. Με την αειφόρο παραγωγή του και τις φυσικές του ιδιότητες, το μέλι ερείκης αντικατοπτρίζει τον υπέροχο κόσμο της φύσης και τη συμβίωση του ανθρώπου με αυτήν.

Το συλλέγουμε εμείς από περιοχές της Κισσάμου και μπορείτε να αγοράσετε εδώ.

Μια σκέψη για “Μέλι ερείκης: Ένα ιδιαίτερο μέλι

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

0

The Cart is Empty
No Product in the Cart!
0,00